Adakah Piring Astro Menghadap Kiblat?

INFO : firedauz 22/Jul/2011 

 

Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali, tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada ‘piring para bola’ untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?

 

 

 

 

 

KENAPA BEGITU? Mudah saja jawapannya Mekah adalah pusat bumi. Sama ada percaya atau tidak jawapannya mudah ditemui semasa kali pertama Neil Armstrong menjejakkan kaki ke bulan pada 20 Julai 1969. Di dalam satu temu bual di stesen TV Al Majid, Arab Saudi, Dr. Abd Al-Baset Al-Sayyed dari pusat Penyelidikan Kebangsaan Mesir mengulas, angkawasan pertama itu telah membuktikan, Mekah adalah pusat bumi.

 

Katanya ia telah dibuktikan secara saintifik semasa Neil Armstrong di dalam perjalanan ke bulan. Ketika itu dia berjaya mengesan satu radiasi yang dipancarkan dari bumi. Radiasi itu di dalam gelombang pendek. Situasi itu sesuatu yang pelik dan mereka cuba mencari jawapan dan membuat penelitian. Akhirnya mereka berjaya mengesan bahawa radiasi itu dipancarkan dari Mekah atau secara tepatnya dari Kaabah.

 

"Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung). Apabila Armstrong menjejakkan kaki ke bulan, radiasi itu masih boleh dikesan. Radiasi itu mempunyai sifat yang istimewa dan paling penting ia infiniti. Saya percaya inilah yang menhubungkan Kaabah di bumi dengan Kaabah di alam akhirat.

 

"Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah. Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat.

 

 

 

 

 

Hal sedemikian katanya, turut memberi kesan pada kesihatan dan umur seseorang. Sebab itulah orang yang tinggal di Mekah lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan pada peredaran darah dan pergerakan biologi kehidupan.

 

"Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tusi badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini,” jelasnya

 

Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di "Centre of the earth”. Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi. Neil Amstrong juga mengesahkan fakta ini.

 

Maha Kaya Allah, dengan hanya melakukan Tawaf kesihatan kita akan bertambah baik. Tidak hairanlah jika ramai yang mengetahui rahsia ini sentiasa merindui untuk ke Mekah… Bagi yang bukan Islam kaji-kajilah fakta ini dan anda pasti akan mendapat kebenaran-Nya. Marilah kita belajar ilmu dan mengkaji Islam yang amat indah ini..


kredit : Facebook

Makluman : Tiada kesahihan secara fakta mahupun ilmiah dapat dikemukakan bagi persoalan ini. Perkongsian ini hanya untuk menambah pengetahuan. Jadi, jika anda mempunyai pandangan tersendiri, sila kongsikan.
avatar
1 Afiq • 5:03 AM, 26/Jul/2011
astro bt pa...
kra nk naik tkrif... >(

avatar
2 firedauz • 8:44 AM, 26/Jul/2011
sabaq2....

avatar
3 Afiq • 4:27 AM, 27/Jul/2011
sbq dh dauz weii...
klu x lma dh aku bkq astro 2...
kih3... hu2

avatar
4 azbisha • 1:16 PM, 10/Oct/2011
Assalamualaikum...
Maaf..sebenarnya piring astro tidak menghadap qiblat.. cuba check betul2... qiblat kita 290 degree..tetapi astro 240 degree camtu... memang lari banyak sangat... so, awas jgn tersalah fakta nanti sapa2 yg sembahyang ikut arah astro maknanya lari lah arah qiblat dia dan kita juga ada saham sebab bg fakta yang tak betul... Lagipun qiblat kita tempat yang mulia.. jgn la pulak nak kaitkan Astro (mcm2 ada) dgn qiblat kita... Jgn main copy paste saja...Allahhu Akbar!

avatar
5 firedauz • 11:53 AM, 19/Oct/2011
t.kasih kerana fakta anda..

Tajuk akan diperbetulkan.

avatar
6 azbisha • 9:34 PM, 24/Oct/2011
Sebenarnya memang piring Astro langsung tidak menghadap Qiblat...bukan sesetengah tetapi secara teorinya memang semua tidak akan menghadap ke arah qiblat... artikel ini cuba merosakkan aqidah umah islam yg mana sudah ramai berqiblatkan arah astro apabila ke tempat yang tidak diketahui arah qiblat.. cuba lihat eksperimen saya di sini...http://azaharishafie.blogspot.com/2011/10/piring-astro-tidak-menghadap-qiblat.html

avatar
7 firedauz • 0:07 AM, 27/Oct/2011
mohon share ye.. tq. <_<

ED_IN$)?>
avatar Profile Keluar
  • Hantar ke laman sosial Anonymously
  • Klik Untuk Log Masuk:
    avatar
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...