Makan Otak Monyet Hidup

OUCH! : firedauz 30/Apr/2012


Aksi memakan otak monyet ketika haiwan tu masih hidup pernah dipaparkan dalam satu babak salah satu siri filem Indiana Jones. Walaupun ianya sekadar lakonan semata, tetapi, golongan yang memakan otak monyet ni memang wujud.Macam biasa, benda2 camni memang made in China. tetapi ada jugak yang cakap, asalnya dari Vietnam. Untuk kesihatan la kononnya..

Di daerah Pingxiang, bukan benda pelik kalau makan otak monyet ni, diorang boleh beli natang tu kat pasar dan bagi restoran sediakan untuk diorang.Sedap ke?

Diorang cakap, rasanya lebih kurang macam 'tofu' tetapi dah dicampur rempah ratus dan sedikit herba. perghhh..Sebelum diorang makan benda tu, monyet2 tu semua diberikan 'rice wine' masa dalam sangkar untuk pastikan monyet2 tu mabuk gila2 sebelum diorang potong tempurung kepala monyet tu.Untuk memudahkan dan mententeramkan keadaan, monyet tu akan ditutup mata serta mulut masa diorang tengah makan otak tu. Tapi, ada jugak yang biar mulut monyet tu tak diikat sampai boleh dengar natang tu menjerit2 kat bawah meja.untuk realkan lagi, sila tengok video ni :
ED_IN$)?>
avatar Profile Keluar
  • Hantar ke laman sosial Anonymously
  • Klik Untuk Log Masuk:
    avatar
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...